Makaron z białym serem to danie, które tak samo jak spaghetii ze szpinakiem jest jedzeniem, które może nie do końca pięknie prezentuje się na talerzu, jednak smakuje o wiele lepiej. Szczególnie lubiane przez dzieci ze względu na to, że zazwyczaj jest to słodka wersja dania. Pamiętam, że w dzieciństwie często ratowało sytuacje i było daniem „na szybko”, kiedy byliśmy głodni a dawaliśmy odczuć mamie, że niezbyt chcemy czekać na ugotowanie czegoś do jedzenia. Dziś często stosuje je, gdy dopada mnie kuchenny leń i po prostu nie chce mi się stać przy garach dłużej niż kilka minut ;)

makaron_z_twarogiem

Składniki

  • makaron (dowolny rodzaj wedle upodobań)
  • kostka twarogu półtłustego
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki cukru
  • łyżeczka cukru waniliowego

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj zgodnie ze wskazaniem producenta na opakowaniu.
  2. W osobnym naczyniu wymieszaj cukier, cukier waniliowy i śmietaną z pokruszonym serem.
  3. Wrzuć odcedzony makaron i wszystko dokładnie pomieszaj.

Uwagi

  • Po podaniu makaron można delikatnie oprószyć cynamonem.

Komentarze

Share.

Leave A Reply